WPML License Expiration

Selvom man fornyer en WPML-licens, så får man i de aktuelle versioner alligevel en advarsel i kontrolpanelet om at licensen snart udløber. Hvis du ønsker at fjerne advarslen, så kan du gøre følgende:

WordPress Plugins Section

  1. Log ind i WordPress og klik på "Plugins"
  2. Klik på "Registered" ud for et WPML-plugin (lige meget hvilket)
  3. Klik på knappen "Update this info" øverst til højre på det næste skærmbillede

Hvis licensen i øvrigt er korrekt registreret på WPMLs website, så vil ovenstående fremgangsmåde fjerne advarslen.

Generelt om WordPress og licenser

Vær opmærksom på at det ikke er nødvendigt at købe en licens for at benytte WPML - licensen er kun nødvendig for at få support eller for at kunne downloade nye versioner fra WPMLs website.

WPML og mange andre udviklere af plugins og temaer er på det seneste blevet mere agressive i deres forsøg på at få brugerne til at betale for deres produkter. Det er sådan set forståeligt nok - plugins og temaer til WordPress udvikles ofte på kommercielt basis, af virksomheder der har omkostninger til udviklere, supportpersonale osv.

Man skal imidlertid være opmærksom på at WordPress temaer og plugins som udgangspunkt er omfattet af den samme licens som WordPress er udgivet under, GPLv2 og senere fra Free Software Foundation. Denne licens er udarbejdet sådan at virksomheder ikke kan lave produkter der er baseret på WordPress og derefter fratage brugerne retten til frit at kopiere koden eller bruge den i deres egne projekter. Open source WordPress kan ikke uden videre forvandles til et kommercielt closed source produkt.

I praksis betyder det at langt de fleste "betalings" plugins og temaer frit kan kopieres og bruges, uanset hvad udviklerne bag siger på deres website eller i deres licensbetingelser. Man kan forsøge at gøre det attraktivt at betale for et plugin eller tema ved at tilbyde let adgang til opdateringer og support, eller man kan gøre det vanskeligt for brugerne at kopere et plugin eller tema ved brug af licensenøgler eller lignende, men man kan ikke fratage brugerne retten til frit at bruge, kopiere og distribuere koden som de måtte have lyst til.

Vi betaler selv for en WPML "Multilingual CMS" licens, og når vi laver flersprogede websites baseret på WordPress/WPML så bliver disse registreret under denne licens. Det gør vi for at få adgang til support, og for at kunne downloade nye versioner af disse plugins fra et sted som vi kan have tillid til (så vi ikke risikerer at få malware med når vi henter opdateringer). Det som vi ikke betaler for er retten til at bruge softwaren i vores projekter, den ret har vi allerede helt automatisk fordi WPML er skrevet til WordPress.