WordPress i et subdirectory

Der kan være mange gode grunde til at installere WordPress i et subdirectory i stedet for i webserverens rod. Det er f.eks. en simpel måde at "skjule" WordPress på mens man udvilkler et nyt site - hvis WordPress f.eks. er installeret på adressen "www.eksempel.dk/wpinst" så skal man jo kende den korrekte URL for at se siden. Besøgende på "www.eksempel.dk" ser stadig den gamle hjemmeside.

En stor fordel ved denne fremgangsmåde er at man slipper for besværet med at flytte filer og database fra en udviklingsserver til driftsserveren når hjemmesiden er færdig.

WordPress skal heller ikke flyttes op fra "wpinst" biblioteket fra eksemplet ovenfor for at blive aktiv på "www.eksempel.dk" (dvs. uden "/wpinst" efter), det er tilstrækkeligt at kopiere to filer fra "wpinst"-mappen op i serverens rod (husk at fjerne filerne fra den gamle hjemmeside først). Fremgangsmåden kan læses på engelsk her. (Lidt nede på siden, under overskriften "Using a pre-existing subdirectory install".

Start med at gå ind i kontrolpanelet under "generelle indstillinger". I de to felter "WordPress-adresse (URL)" og "Webstedets adresse (URL)" står der lige nu "http://www.eksempel.dk/wpinst". Ret det nederste af de to felter, "Webstedets adresse (URL)", så der blot står "http://www.eksempel.dk".

Dernæst skal du downloade to filer fra "wpinst" folderen ved hjælp af FTP, ".htaccess" og "index.php" til en midlertidig mappe på din computer. Åben dernæst "index.php" i en tekst-editor og ret linjen require('./wp-blog-header.php'); så der i stedet står require('./wpinst/wp-blog-header.php');

Dernæst uploades de to filer til roden af din webserver. Når du nu åbner adressen "www.eksempel.dk" i browseren ser du din nye WordPress-hjemmeside.

Du skal fortsat bruge "wpinst" for at logge ind i kontrolpanelet: "www.eksempel.dk/wpinst/wp-admin".