Verdens mindste WordPress plugin

Nogle gange støder vi på WordPress plugins som man altså bare ikke har brug for. Et af dem er Remove Admin Bar som nok også er kandidat til at være det mindste WordPress plugin man overhovedet kan forestille sig!

Remove Admin Bar er et plugin man kan installere hvis man ønsker at fjerne den sorte WordPress toolbar der dukker op øverst på skærmen når man er logget ind i WordPress. Det kan f.eks. være fordi man kræver login for at se dele af et website, men af æstetiske årsager ikke ønsker den sorte bjælke øverst på skærmen.

I et projekt som vi pt. er i gang med skulle vi bruge pladsen øverst på skærmen til noget andet, og vi faldt over Remove Admin Bar da vi søgte efter en løsning. Vi downloadede plugin'et for at se hvordan det virkede, pakkede zip-filen ud og tog et kig på indholdet, tre filer i alt:

  • readme.txt
  • remove-admin-bar-for-client.php
  • screenshot-1.png

Koden i remove-admin-bar-for-client.php var hurtigt læst:

/* 
Plugin Name: Remove Admin Bar
...(20 kommentarlinjer fjernet)
*/
show_admin_bar( false );

Dvs. plugin'et indeholder alt i alt én kodelinje. Man kan opnå præcist det samme ved at indsætte den samme linje i temaets functions.php fil.

Nu er der selvfølgelig ikke noget i vejen for at bruge et simpelt plugin hvis det ellers løser opgaven, men hvis man slår show_admin_bar() op i WordPress Codex støder man på følgende bemærkning:

With newer version of WordPress you may need to use the following which will leave the Toolbar available in the Dashboard but hide it on all front facing pages:

add_filter('show_admin_bar', '__return_false');

Formuleringen i codex er lidt uklar, men noget kunne tyde på at show_admin_bar() ikke nødvendigvis virker i nyere WordPress versioner. Vi har ikke prøvet.

Der er rigtig mange gode WordPress plugins som man kan downloade og bruge kvit og frit, men der er også rigtigt mange der er inderligt overflødige (for ikke at nævne dem som er så dårligt kodet at de giver problemer med sikkerheden). Inden man installerer et nyt plugin på sin WordPress hjemmeside er det en god ide at downloade det og tage et kig på indholdet.

Remove Admin Bar var i øvrigt blevet downloaded 9.976 gange da vi kiggede på det.

PS: Hvis du vælger at fjerne WordPress' toolbar for almindelige brugere, uanset metoden, så husk at give dem alternative muligheder for at logge ud og for at redigere deres brugerprofil. Følgende URL'er kan bruges:

log ud:       /wp-login.php?action=logout
brugerprofil: /wp-admin/profile.php