Gendan website fra backup med cPanel

Vi har tidligere vist hvordan man hurtigt kan lave en sikkerhedskopi af WordPress eller Drupal ved hjælp af cPanel.  Denne gang gennemgår vi hvordan man kan bruge denne backup til at gendanne hjemmesiden hvis uheldet er ude, f.eks. i forbindelse med en mislykket opdatering.

Start med at logge ind i cPanel og klik på "Backups" ikonet. Klik på "vælg fil" under "Restore a home directory backup", vælg home directory backupfilen som tidligere blev downloaded fra serveren, og klik på "Upload":

Restore Home Directory

Det kan tage et stykke tid at uploade og udpakke filerne på serveren. Når processen er færdig viser cPanel en liste med de gendanne filer i browseren:

Gendannede filer

Dernæst gendannes databasen. Klik på "vælg fil" under "Restore a MySQL Database", vælg filen med den downloadede databasebackup og klik på "Upload":

Gendan database

Sikkerhedskopien af databasen er typisk ikke så stor, så det går normalt hurtigt at gendanne databasen. Når gendannelsen af databasen er afsluttet vises en liste over de SQL kommandoer som er blevet kørt på serveren:

Database gendannet

Som regel er ovenstående tilstrækkeligt til at gendanne hjemmesiden som den var på det tidspunkt sikkerhedskopien blev lavet. Man bør dog tjekke at altid fungerer som det skal.

I nogle tilfælde skal man følge en lidt anden procedure for gendannelsen:

  • Hvis man har lavet en selektiv kopi af hjemmesidens filer i stedet for en kopi af hele "home" biblioteket (beskrevet her)
  • Hvis man har opdateret eller tilføjet et plugin eller modul som har har oprettet nye tabeller i databasen.  cPanels database gendannelse rører ikke tabeller som er tilføjet efter sikkerhedskopien blev taget, så disse skal slettes manuelt.

Vi gennemgår hvordan gendannelsen foregår i disse tilfælde i vores næste artikel i denne serie.