Arial Narrow, Firefox og hardware acceleration

Den her tog lidt tid at hitte rede i: En ny hjemmeside blev vist korrekt i alle browsere, med undtagelse af Firefox på tre af husets fire PC'er. I Lisas Firefox så alt fint ud, men den samme version af Firefox på min PC og en lidt ældre HP laptop viste siden helt anderledes - alting blev meget bredere. Det samme var tilfældet da vi tjekkede på vores søns stationære computer. Et par forsøg med at afinstallere og reinstallere Firefox gjorde ingen forskel.

Så prøvede vi den lidt tungere vej - fjern stylesheetet fuldstænding, og sæt CSS ind igen bid for bid, se hvor filmen knækker. Det gjorde den omkring den linje hvor der stod "font-family: 'Arial Narrow', Arial, sans-serif;" Lidt research på nettet viste at problemet har at gøre med kombinationen af Arial Narrow og hardware-acceleration i Firefox - efter at have slået HW acceleration fra blev siden igen vist korrekt.

Nu kan vi jo ikke så godt sætte en besked på siden om at man kun må kigge på den med Firefox hvis man ikke bruger hardware-acceleration, men der var også en løsning at finde på nettet: Tilføj linjen "font-stretch: condensed;" under "font-family: 'Arial Narrow', Arial, sans-serif;" og alt er vel.

(Lisas smarte nye Samsung laptop viste formodentlig siden korrekt fordi den bruger on-chip grafik med browsere, med mindre man konfigurerer den til at bruge det strømslugende grafikkort den også er forsynet med. Vi har ikke prøvet, men jeg gætter på at hvis vi havde sat den til at bruge grafikkortet med Firefox så havde hun nok også set problemet).

Så lærte vi også noget i dag.